Ungdomskort med kontaktløs betaling

Ungdomskortet kan brukes til netthandel og kontaktløs betaling. Kortet er for ungdom over 15 år.

Det nye kortet kan brukes til kontaktløs betaling som gjør det både kjapt og enkelt å betale beløp under 500 kroner. Du holder bare kortet inntil betalingsterminalen til du hører et pip og betalingen er gjennomført. Du trenger ikke å taste PIN-koden. For beløp over 500 kroner må du taste PIN-koden som vanlig.

Det kontaktløse kortet må aktiveres i betalingsterminalen første gang du skal bruke det.

Ved betaling uten PIN-kode er det en maksgrense på 600 kroner per dag. Når den er nådd, kan du igjen taste PIN-koden og betale nye 600 kroner uten koden.

Er du over 15 år og kunde i youngbank, kan du bestille ungdomskort her. Det er gebyrfritt for deg som er under 18 år.

Ungdomskort
Ungdomskortet Visa Electron for deg mellom 13 og 17 år har også mulighet for kontaktløs betaling. Kortet kan imidlertid ikke brukes til netthandel. Hvis du har et Electron-kort, vil du automatisk få tilsendt et nytt kontaktløst kort når utløpsdatoen på det gamle kortet ditt nærmer seg.

Det er også mulig å bestille et kontaktløst Electron- eller Classic-kort før utløpsdatoen på det gamle kortet ditt går ut, mot at du betaler et gebyr. (Gebyrfritt for deg under 18 år.)

Kontaktløse kort kan kun brukes på butikker og brukersteder som tilbyr kontaktløs betaling. Selv om en bankterminal har kontaktløsmerket, kan du likevel oppleve at denne funksjonen ikke er aktivert. Da må du taste PIN-koden din når du betaler.

Les mer og bestill ungdomskort